Diplomati din 6 tari din estul Europei s-au dus in Senatul SUA sa ceara ajutor impotriva Rusiei

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 09:57
968 citiri
Diplomati din 6 tari din estul Europei s-au dus in Senatul SUA sa ceara ajutor impotriva Rusiei
Foto: Facebook/Lindsey Graham

Diplomati din tari est-europene si baltice au facut apel, marti, la senatorii americani, ca sa-i ajute sa faca fata ingerintelor din partea Rusiei, care includ atacuri cibernetice, si au insistat ca sanctiunile impuse Moscovei nu ar trebui ridicate prea curand.

Ministrul de Externe al Ucrainei si ambasadorii la Washington ai Poloniei, Georgiei, Letoniei, Lituaniei si Estoniei au fost prezenti la audierile subcomisiei pentru buget din Senatul SUA pe tema activitatii ruse in tarile lor, transmite Reuters.

"Pana cand Rusia nu pleaca de pe pamantul ucrainean, sanctiunile nu ar trebui relaxate, ba dimpotriva", a declarat seful diplomatiei ucrainene, Pavlo Klimkin.

Alti diplomati au fost de acord, descriind eforturile tarilor lor si ale altora de a-si reduce dependenta fata de gazul natural rus. "Ne gandim in mod real la diversificare", a declarat ambasadorul Poloniei la Washington.

Senatorul republican Lindsey Graham (foto), presedintele subcomisiei care supravegheaza activitatea Departamentului de Stat si a ajutoarelor internationale, a intervenit in cadrul subcomisiei pe fondul ingrijorarilor ca presedintele american, Donald Trump, nu tine piept Moscovei si ca ar putea ridica sanctiunile impuse dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea.

Graham a declarat ca sustine continuarea acordarii de ajutor, apreciind ca este important si pentru securitatea SUA.

"Cu cat sunteti mai in siguranta, cu atat vom fi si noi mai in siguranta", a declarat Graham.

Trump si-a exprimat frecvent aprecierea fata de presedintele rus, Vladimir Putin, si a pledat pentru imbunatatirea relatiilor cu Moscova. In schimb, Graham a fost unul dintre cei mai vocali critici din Congres impotriva unor astfel de declaratii.

Graham a remarcat totodata ingrijorarea cu privire la atacurile cibernetice ale Rusiei care a incercat sa intervina in scrutinul prezidential din 2016 castigat de Trump, dar a declarat ca nu crede ca Rusia a schimbat rezultatul electoral.

Membrii comitetelor pentru buget din Congres vor incepe in curand sa elaboreze planuri de cheltuieli pentru urmatorul an, iar Administratia Trump a discutat deja despre reduceri semnificative in ceea ce priveste bugetul alocat pentru ajutoare straine, precum si Departamentului de Stat.

Graham a declarat ca doreste o relatie mai buna cu Rusia, dar ca acest lucru nu se va intampla pana cand Moscova nu se va schimba. Senatorul republican a intervenit la scurt timp dupa ce a luat masa cu Trump si le-a spus d ...citeste mai departe despre "Diplomati din 6 tari din estul Europei s-au dus in Senatul SUA sa ceara ajutor impotriva Rusiei" pe Ziare.com

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#ajutor SUA Ucraina, #sanctiuni SUA Rusia , #Stiri International