Despre frica si ce discuta medicii de la Matei Bals despre Ebola: "Care vreti sa intrati la pacient?" Interviu

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 09:12
1075 citiri
Despre frica si ce discuta medicii de la Matei Bals despre Ebola: "Care vreti sa intrati la pacient?" Interviu
Foto: Vocea Transilvaniei

Oare discutiile despre Ebola dintre oamenii simpli, de pe strada, sunt diferite de ce vorbeste personalul medical de la Matei Bals? Medicilor le e frica? Simt ca ii pandeste moartea atunci cand au un posibil caz de Ebola?

Medicul specialist Catalin Apostolescu, de la Institutul de boli infectioase Matei Bals, a fost cel care s-a ocupat de primul suspect de Ebola din Romania, venit de la Ploiesti. El a povestit pentru Ziare.com cum a discutat situatia cu asistentele de pe sectie si cum le-a cerut sa decida daca vor sa riste.

"Eu nu as angaja pe unul care ar veni sa spuna ca nu ii e frica de Ebola, pentru ca inseamna ca e inconstient, nu realizeaza care e pericolul, sau e genul de individ care nu mai are nimic de pierdut, putin ii pasa, si daca e hotarat sa moara nu va mai avea grija de ceilalti", ne-a spus Catalin Apostolescu.

Va e frica?

Ar fi absurd sa crezi ca doctorul intra asa fara teama, ca un cavaler, calare pe un cal alb, sa lupte cu un balaur impotriva caruia nu are ...citeste mai departe despre "Despre frica si ce discuta medicii de la Matei Bals despre Ebola: "Care vreti sa intrati la pacient?" Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ebola Matei Bals teama medici, #Ebola Catalin Apostolescu frica medici, #Ebola medici frica Romania , #Stiri International