Desi unele state nici nu il recunosc ca stat, Kosovo are sanse sa adere la UE

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 12:06
1076 citiri
Desi unele state nici nu il recunosc ca stat, Kosovo are sanse sa adere la UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Europeana va semna saptamana viitoare un acord cu Kosovo, care va deschide calea aderarii sale la blocul comunitar, desi unele state membre UE, inclusiv Romania, nu au recunoscut independenta sa fata de Serbia.

Aceasta decizie, care ar putea ajuta de asemenea la apropierea Serbiei de UE, ar putea provoca ingrijorarea unor state membre UE, care se confrunta cu miscari separatiste interne, au declarat oficiali citati de Radio Free Europe.

Spania, Ciprul, Romania, Grecia si Slovacia nu au recunoscut Kosovo dupa separarea sa de Serbia in 2008, la aproape un deceniu dupa ce majoritatea etnica albaneza a dus o lupta de gherila impotriva Belgradului.

Romania, considerata un obstacol in calea integrarii Kosovo in UE

Unda verde la negocieri

Cu toate acestea, statele respective au autorizat in trecut UE sa demareze negocieri cu Kosovo, pentru a ajuta la calmarea tensiunilor nationaliste din Balcani.

Kosovo a incheiat in iulie 2014 negocierile cu UE in vederea unui Acord ...citeste mai departe despre "Desi unele state nici nu il recunosc ca stat, Kosovo are sanse sa adere la UE" pe Ziare.com

#Kosovo UE, #Kosovo aderare UE, #Kosovo Uniunea Europeana , #Stiri International