Der Spiegel: Unele state NATO vor ruperea Actului Fondator NATO-Rusia

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 16:20
1021 citiri
Der Spiegel: Unele state NATO vor ruperea Actului Fondator NATO-Rusia

Polonia, statele baltice si Canada doresc sa denunte Actul Fondator NATO-Rusia, in asa fel incat trupele aliantei sa poata fi mai usor stationate pe teritoriul statelor din fostul bloc sovietic.

Germania se opune acestei actiuni, scrie Der Spiegel. Actul specifica restrictiile pentru detasarea trupelor NATO in teritoriul fostului bloc comunist.

Cu mai putin de o saptamana inainte de summitul NATO din Tara Galilor, scrie sursa citata, mai multe state membre ale aliantei nord-Atlantice cer anularea Actului Fondator NATO-Rusia, dupa interventia militara a Rusiei in estul Ucrainei.

"Diplomatia se confrunta cu noua agresiune rusa. Se ridica intrebarea daca mai poti obtine ceva prin negocieri cu Putin", a aratat ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn.

Guvernul german este impotriva propunerii, desi, dupa cum a admis un diplomat german, "pozitia Germaniei devine tot mai greu de aparat cu fiecare miscare militara a Rusiei".

NATO vrea sa ...citeste mai departe despre "Der Spiegel: Unele state NATO vor ruperea Actului Fondator NATO-Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NATO Rusia relatii, #NATO Rusia Ucraina , #Stiri International