Democratii il avertizeaza pe Trump sa nu-i concedieze pe procurorii care il ancheteaza: Va declansa o confruntare de care America nu are nevoie

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 20:37
921 citiri

Alesi democrati din Congresul SUA au facut un apel duminica la presedintele Donald Trump sa respecte statul de drept si sa nu-i concedieze pe inaltii responsabili cu ancheta privind legaturile dintre Rusia si echipa de campanie a miliardarului american, informeaza AFP.

"Daca presedintele va recurge la aceasta masura extrema, ma tem ca acest lucru va declansa o confruntare de care America nu are nevoie", a avertizat senatorul democrat Dick Durbin.

Trump a declasificat un memoriu extrem de controversat si de critic la adresa FBI - in pofida avertismentelor politiei federale si ale alesilor democrati - care releva, potrivit autorilor republicani, abuzuri in supravegherea campaniei electorale a miliardarului american din 2016.

Sambata, liderul de la Casa Alba a sustinut ca acest memoriu il disculpa in ancheta privind amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA din 2016, care ar fi - in opinia sa - "o vanatoare de vrajitoare".

Unii se tem ca Trump l-ar putea concedia pe procurorul special Robert Mueller, insarcinat cu ancheta privind Rusia, sau pe superiorul sau ierarhic, numarul doi din Ministerul Justitiei, Rod Rosenstein.

Opozitia democrata agita spectrul unei crize constitutionale, in timp ce republicanii isi afiseaza sprijinul mai mult sau mai putin sincer fata de Trump, comenteaza AFP.

"Ceea ce trebuie sa aflam acum este daca majoritatea republicana din Camera (Reprezentantilor) si din Senat va apara statul de drept si Constitutia", insista Durbin.

Citeste mai departe despre "Democratii il avertizeaza pe Trump sa nu-i concedieze pe procurorii care il ancheteaza: Va declansa o confruntare de care America nu are nevoie" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump demite Mueller, #Trump ancheta Mueller , #Stiri International