Democratia americana se darama si Putin se distreaza

Duminica, 21 Mai 2017, ora 18:05
1281 citiri
Democratia americana se darama si Putin se distreaza
Foto: Arhiva Kremlin

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, trece prin cea mai grea perioada politica, dupa ce l-a demis pe directorul FBI, James Comey. Liderului de la Casa Alba i se cere suspendarea.

Si toate astea in conditiile in care Statele Unite si Occidentul sunt sub asediul Rusiei, atat din interior, cat si din exterior, iar Vladimir Putin nu stie daca sa rada de ceea ce a facut americanilor sau sa planga de fericire, scrie intr-un articol pentru The Hill Alex Gallo, de la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale, din Washington.

In contextul dezvaluirilor ca Trump ar fi incercat sa obstructioneze anchetarea fostului sau consilier pe probleme de securitate nationala Michael Flynn, multi se intreaba ce inseamna asta pentru Donald Trump si pentru Administratia Prezidentiala.

In plus, presedintele Rusiei a spus ca ar fi dispus sa transmita Congresului american transcriptul conversatiei pe care liderul de la Casa Alba a avut-o cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si cu ambasadorul rus in America, Serghei Kisliak, conversatii in cadrul carora actualul consilier pe probleme de securitate nationala, H.R. McMaster, a confirmat ca sunt incluse si informatii clasificate discutate de Trump.

Furie la Casa Alba, dupa ce Kremlinul a publicat poze de la intalnirea Trump-LavrovLavrov: E umilitor pentru poporul american sa auda ca Moscova controleaza situatia politica din SUA

Autorul sustine ca puterile revizioniste incearca sa submineze ordinea liberala internationala si sa rescrie regulile si normele internationale in favoarea lor, prin politica, manevre diplomatice, razboi economic si actiuni militare.

Totusi, Putin stie ca a contesta ordinea de dupa Al Doilea Razboi Mondial si a transforma institutiile occidentale nu este suficient, pentru ca stie ca nu are cele mai bune carti in mana si are nevoie sa joace bine. De aceea lucreaza la subminarea Statelor Unite si a Occidentului din interior.

Cea mai importanta batalie in acest razboi, de pana acum, a fost scrutinul prezidential din anul 2016. Tintind esenta democratiei americane, Putin si-a amplificat si povestea ca nu doar liderii corupti sunt problema, ci sistemul in sine este problema. Cu alte cuvinte, sistemul este falsificat.

Putin a crezut ca prin scurgerea selectiva a informatiilor si prin injectarea dezinformarii - a "stirilor false" -, in discursul politic american, va putea sa ii faca pe americani sa puna la indoiala fundamentele SUA.

In plus, liderul de la Kreml ...citeste mai departe despre "Democratia americana se darama si Putin se distreaza" pe Ziare.com

#Vladimir Putin democratie americana, #Putin America, #Putin dezvaluiri conversatii Trump, #Trump demitere director FBI , #Stiri International