Deficitul bugetar al Marii Britanii a atins un nivel record in iunie

Marti, 21 Iulie 2009, ora 13:26
1222 citiri
Deficitul bugetar al Marii Britanii a atins un nivel record in iunie

Deficitul bugetar al Marii Britanii a atins in iunie cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata in aceasta luna, in contextul in care economia Regatului a fost afectata grav de recesiune, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Oficiul National de Statistica (ONS) a anuntat ca necesarul de finatare a fost de 18,980 miliarde lire sterline, sub estimarile analistilor, de 20 miliarde lire sterline.

De asemenea, imprumuturile nete ale sectorului public s-au ridicat la 13,002 miliarde lire sterline, marcand un nivel record pentru luna iunie.

ONS a revizuit datele privind imprumuturile publice din mai, la 18,582 miliarde lire sterline. Guvernul estimeaza ca nivelul creditarii pentru 2009 se va situa la 175 miliarde lire sterline, un nivel record, nemaiatins de la cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Conform ultimelor cifre, datoria neta a sectorului public se ridica acum la 56,6% din PIB, marcand cel mai ridicat nivel de cand datele au inceput sa fie colectate, in 1974.

Oficiul National de Statistica a revizuit recent datele privind economia Marii Britanii.

Astfel, produsul intern brut a scazut cu 2,4% in primul trimestru, fata de estimarile anterioare, de 1,9%.

Economia Marii Britanii a inregistrat in primul trimestru din 2009 cea mai accentuata scadere trimestriala a ultimei jumatati de secol, si cea mai severa din 1948, din punct de vedere anual, conform datelor statistice.

Confederatia Industriei Britanice (CIB) a estimat recent ca economia Marii Britanii va reintra pe crestere in 2010 si Bank of England va trebui sa isi extinda planul privind tiparirea de bani, pentru accelerarea procesului de recuperare.

Produsul intern brut va scadea cu 0,3% in al doilea trimestru si cu 0,1% in al treilea, conform estimarilor CIB.

Economia va reintra pe crestere in primul trimestru din 2010, cand va avansa cu 0,1% si cu 0,3% in al doilea trimestru, arata CIB.

Totusi, numarul somerilor va continua sa creasca si va depasi trei milioane, conform estimarilor.

Estimarile grupului vin in contextul in care autoritatile de politica monetara si-au reafirmat luna aceasta planul de a tipari 125 miliarde lire sterline, dintr-un total de 150 miliarde lire sterline, cat fusese autorizat pentru cheltuieli pe piata obligatara. 

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#economie, # PIB, # deficit, # imprumuturi, # recesiune , #Stiri International