Declaratiile martorilor de la Fukushima vor fi desecretizate. Ce vom afla?

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 10:45
933 citiri
Declaratiile martorilor de la Fukushima vor fi desecretizate. Ce vom afla?
Foto: Deviant Art

Guvenul japonez a anunat oficial luni ca va face publica transcrierea audierii martorilor care au asistat la dezastrul tehnic de la centrala nucleara Fukushima, din anul 2011.

Probabil ca marturiile vor scoate la iveala multe aspecte inca necunoscute, care pana in prezent au constituit informatii clasificate, fie din necesitatea de a nu influenta cercetarile, fie la solicitarea expresa a martorilor, care doreau discretie cu privire la propriile declaratii date in fata oficialitatilor, informeaza portalul 20 Minutes.

S-ar putea ca printre cele mai concludente si interesante declaratii cu privire la fenomenele care au dus la dezastrul centralei nucleare sa figureze chiar cele ale directorului acesteia, Masao Yoshida. El cunostea in acel moment cele mai complexe detalii privind tot ce se intampla in uriasa uzina pe care o conducea.

Fara sa fie cunoscute declaratiile acestuia, opinia publica japoneza a comentat multa vreme nesupunerea sa fata de ordinele superioare de a nu injecta ...citeste mai departe despre "Declaratiile martorilor de la Fukushima vor fi desecretizate. Ce vom afla?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dazastru Fukushima, #accident nuclear martori, #declaratii martori oculari, #cancer esofag , #Stiri International