Decizie radicala luata in Paris: Muncitorii sa vorbeasca doar franceza pe santierele statului

Sambata, 11 Martie 2017, ora 18:28
1066 citiri
Decizie radicala luata in Paris: Muncitorii sa vorbeasca doar franceza pe santierele statului
Foto: Pixabay

Autoritatile locale din Paris au adoptat o noua masura care obliga muncitorii ce lucreaza la cladirile finantate din bani publici sa vorbeasca numai in franceza.

Regiunea Ile de France vrea sa incurajeze micile afaceri locale sa obtina mai multe contracte in acest sector, transmite agentia de presa AFP, preluata de France 24.

Astfel, autoritatile locale au adoptat un pachet de masuri, printre care se numara si cea care obliga ca firmele ce lucreaza la constructia sau renovarea cladirilor finantate din bani publici sa vorbeasca numai in franceza pe santier.

"Aceasta clauza e necesara si vizeaza companiile straine care vor sa lucreze in termenii lor, cu echipe din afara tarii, cu muncitori ce nu cunosc limba noastra. Insa acum aceste firme trebuie sa supuna noilor reguli", a explicat vicepresedintele regiunii, Jerome Chartier.

Guvernul din Hexagon critica de mult timp regulamentele UE care permit companiilor straine sa aduca muncitori din afara, in special din estul Europei, care lucreaza pe salarii mai mici decat nativii.

Si alte regiuni franceze au luat masuri similare, printre care Normandia, Auvergne si Ron-Alpi.

Reamintim ca in 2014, circa 15.000 de straini au fost expulzati cu forta din Franta, 3.300 dintre ei fiind romani. Este vorba doar de persoane care stateau ilegal acolo, fara acte.

C.P. ...citeste mai departe despre "Decizie radicala luata in Paris: Muncitorii sa vorbeasca doar franceza pe santierele statului" pe Ziare.com

#paris limba franceza santiere, #paris limba franceza constructii , #Stiri International