Decizie istorica in Israel: Barbatii si femeile se pot ruga impreuna la Zidul Plangerii

Duminica, 31 Ianuarie 2016, ora 20:51
1049 citiri
Decizie istorica in Israel: Barbatii si femeile se pot ruga impreuna la Zidul Plangerii
Foto: Facebook Benjamin Netanyahu

Guvernul israelian a luat duminica decizia istorica de a permite barbatilor si femeilor sa se roage impreuna la Zidul Plangerii din Ierusalim, dand astfel curs unei solicitari sustinute timp de doua decenii de mai multe grupari progresiste, informeaza EFE si Reuters.

Acesta este "o solutie de compromis pentru o problema foarte delicata in legatura cu un loc menit sa-i uneasca pe evrei", a afirmat premierul Benjamin Netanyahu inaintea adoptarii masurii in executiv, in pofida opozitiei mediilor ultraortodoxe.

Initiativa prevede amenajarea unei noi esplanade de rugaciune mixte, pentru barbati si femei, la Zidul de Vest, locul sfant al evreilor, pe langa cele doua existente deja, care sunt separate pe sexe. Guvernul israelian a alocat zece milioane de dolari pentru proiectul de transformare in loc de rugaciune a unui actual sit arheologic de langa Zidul de Vest. Realizarea constructiei ar urma sa dureze un an.

Un alt aspect de maxima importanta al ...citeste mai departe despre "Decizie istorica in Israel: Barbatii si femeile se pot ruga impreuna la Zidul Plangerii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Zidul plangerii femei barbati, #decizie istorica Zidul Plangerii, #Zidul Plangerii Benjamin Netanyahu , #Stiri International