Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De la imigratie, la criza de azi: un alt clasament in UE

De la imigratie, la criza de azi: un alt clasament in UE
Numarul de azilanti inregistrati oficial in tarile UE s-a triplat in ultimii 7 ani, iar ritmul de crestere a valulului de solicitari in acest sens a urcat la 45% anul trecut, potrivit cifrelor oficiale ale Eurostat.

Odata cu primele semnale de redresare a situatiei economiilor UE, interesul pentru accederea in Occident a urcat vertiginos, dupa ce scazuse conjunctural in anul 2010.

Datele arata ca fenomenul migratiei catre Europa nu este unul nou, doar expandarea sa recenta a atras atentia mediatica si a solicitat gasirea unor solutii la nivelul guvernelor europene, in conditiile in care se fac eforturi pentru echilibrare bugetara si incadrarea intr-un set nou de reguli fiscale.

Germania a cunoscut cea mai spectaculoasa crestere a numarului de cereri de azil, de la 26.945 in anul 2008 pana la 202.815 persoane in anul 2014, ceea ce reprezinta aproape o treime din numarul total si cu 25% mai mult decat numarul cumulat de cereri depuse in celelalte trei mari state ale UE, Italia, ...citeste mai departe despre "De la imigratie, la criza de azi: un alt clasament in UE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 831 ori