De la Apple la Firea. S-au strans donatii record pentru Notre-Dame

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 08:22
1105 citiri

De la Apple si pana la Banca Centrala Europeana, mii de anonimi sau detinatorii unor mari averi s-au mobilizat rapid pentru a finanta reconstructia catedralei Notre-Dame, donatiile promise pana acum ajungand la cel putin 750 milioane de euro.

Mai multi francezi detinatori ai unor averi impresionante au deschis imediat carnetul de cecuri: familia Pinault a promis 100 milioane de euro, urmata la cateva ore de grupul de lux LVMH si familia Arnault, detinatorii celei mai mari averi din Franta, care au anuntat o donatie de 200 milioane de euro, la fel ca si familia Bettencourt-Meyers si grupul L'Oreal, transmite AFP.

Omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharricre (Fimalac) si-a anuntat intentia de a contribui la lucrarile de restaurare cu suma de 10 milioane de euro. Familia Bouygues a promis o suma similara, iar familia Decaux a anuntat o donatie de 20 de milioane de euro, via JCDecaux Holding.

Iar de la noi din tara s-a remarcat primarul Capitalei. Gabriela Firea a anuntat ca doneaza 10% din salariul pe 3 luni, adica vreo 600 de euro.

Acest elan de solidaritate fara precedent "are legatura cu importanta absolut exceptionala a catedralei Notre-Dame", sustine Francois Debiesse, presedintele organizatiei filantropice Admical, care promite o mobilizare a companiilor similara cu solidaritatea manifestata cu prilejul marilor catastrofe umanitare.

Inca de luni seara, presedintele Macron a confirmat ca va fi lansata o campanie de subscriptie nationala pentru lucrarile de reconstructie care se anunta lungi si dificile.

In conditiile in care pompierii nu au plecat inca de la Notre-Dame, companiile si persoane anonime au inceput sa faca donatii, ceea ce a provocat unele dificultati tehnice paginii de Internet a Fundatiei patrimoniului.

Pentru a face fata cererii a fost infiintat un alt site (rebatirnotredamedeparis.fr/) sub autoritatea Centrului pentru monumentele nationale.

Elanul de solidaritate a depasit frontierele Frantei. Grupul informatic american Apple va contribui la eforturile de reconstructie a acestei catedrale care este un "simbol al sperantei", a anuntat directorul general Tim Cook intr-un mesaj publicat pe Twitter.

We are heartbroken for the French people and those around the world for whom Notre Dame is a symbol of hope. Relieved that everyone is safe. Apple will be donating to the rebuilding efforts to help restore Notre Dame's precious heritage for future generations.🇫🇷- Tim Cook (@tim_cook) April 16, 2019

Miliardarul bra ...citeste mai departe despre "De la Apple la Firea. S-au strans donatii record pentru Notre-Dame" pe Ziare.com

#donatii recostructie Notre Dame , #Stiri International