De la activista luata pe sus de politisti, la Primarie - Povestea primei femei care conduce Barcelona (Galerie foto)

Marti, 26 Mai 2015, ora 21:23
683 citiri
De la activista luata pe sus de politisti, la Primarie - Povestea primei femei care conduce Barcelona (Galerie foto)
Foto: Facebook/Ada Colau

O activista spaniola, care nu o data a fost indepartata de fortele de ordine din mijlocul protestelor, a reusit o performata neasteptata pentru multi: va fi prima femeie primar al Barcelonei, dupa ce a castigat alegerile municipale din acest oras.

In 2013, Ada Colau a fost retinuta de mascati in timpul unui protest in care a ocupat o banca alaturi de mai multe persoane, pentru a impiedica evacuarea unui vecin. Acum, femeia de 41 de ani conduce o alianta de stanga din Spania, care cuprinde inclusiv miscarea anti-austeritate Podemos, scrie The Independent.

In campania electorala, Colau a promis ca va milita pentru reducerea masurilor de austeritate si va taia salariile alesilor locali.

Dupa ani de manifestatii in strada si campanii anti-austeritate, Ada Colau a ajuns acum sa conduca unul dintre cele mai puternice si mai vizitate orase ale Spaniei.

Activista a devenit cunoscuta pentru protestele sale in fata caselor familiilor sarace, care urmau sa fie evacuate de banci ...citeste mai departe despre "De la activista luata pe sus de politisti, la Primarie - Povestea primei femei care conduce Barcelona (Galerie foto)" pe Ziare.com

#femeie primar Barcelona, #activista primar Barcelona , #Stiri International