De ce trebuie sa salvam Grecia?

Sambata, 30 Mai 2015, ora 08:38
1038 citiri
De ce trebuie sa salvam Grecia?
Foto: feelgrafix.com

Grecia are sanse sa intre in faliment. Christine Lagarde, sefa FMI, a anuntat ca daca guvernul elen nu ajunge la o intelegere cu creditorii internationali, printre care si FMI, exista o posibilitate sa paraseasca zona euro.

Dar de ce s-a ajuns aici? In opinia mea, Grecia nu merita sa treaca prin aceasta situatie. Asupra ei s-au coborat mai multi demoni, iar cetatenii sunt victimele visului la fericire vesnica promis de Uniunea Europeana. Un vis care s-a transformat in cosmar.

In urma cu cinci ani am vizitat Atena, iar decaderea orasului, strazi intregi pe care comerciantii trasesera obloanele pravaliilor, oamenii strazii impachetati in cartoane si proteste eterne in fata parlamentului, m-au facut sa ma gandesc ca locuitorii celei mai frumoase tari din lume nu meritau o astfel de situatie.

Ne-am obisnuit sa dam vina pe greci, sa spunem ca sunt lenesi, ca au trait din ajutoare si pe datorie, dar nu oamenii simpli au fost de vina, ci clasa politica, dupa parerea mea una la fel de ...citeste mai departe despre "De ce trebuie sa salvam Grecia?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia faliment, #Grecia bani creditori, #Grecia colaps , #Stiri International