De ce se inroleaza tinerii in Statul Islamic: Povestea dramatica a lui Omar Cecenul

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 11:16
975 citiri
De ce se inroleaza tinerii in Statul Islamic: Povestea dramatica a lui Omar Cecenul
Foto: The Guardian

Omar al-Shishani, care inseamna Omar Cecenul este unul dintre cei mai cunoscuti comandanti militari ai gruparii Statul Islamic.

Tanarul de 28 de ani este usor de recunoscut datorita barbii roscate. A devenit unul dintre liderii organizatiei amintite, din aceasta cauza SUA incluzandu-l pe lista celor mai periculosi teroristi internationali.

Omar al-Shishani, pe numele sau adevarat Tarkhan Batirashvili, nu e cecen, ci gruzin. Legatura sa cu cecenii s-a stabilit datorita satului sau natal, Pankisi, aflat la granita cu Cecenia, unde traieste minoritatea kistina, noteaza Deutsche Welle.

Drumul lui Omar Cecenul

Pregatirea sa militara se datoreaza armatei gruzine, in randurile careia a slujit intre 2007-2010. Aceasta informatie a fost confirmata de Irakli Alasania, fost ministru al Apararii din Gruzia.

In 2010, Batirashvili a fost concediat din armata din cauza ca s-a imbolnavit de tuberculoza. Ramane somer si, peste cateva luni, este arestat pentru detinere ilegala de arme. In ...citeste mai departe despre "De ce se inroleaza tinerii in Statul Islamic: Povestea dramatica a lui Omar Cecenul" pe Ziare.com

#Omar al Shishani terorist, #Omar Cecenul jihad, #Cecenia Gruzia razboi Rusia, #teroristi Statul Islamic , #Stiri International