De ce prietenia dintre Putin si Erdogan nu va tine prea mult

Duminica, 21 August 2016, ora 13:46
799 citiri

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cel turc, Recep Tayyip Erdogan, s-au intalnit saptamana trecuta si desi inca nu este foarte clar de ce a avut loc intrevederea, miza este una uriasa.

"Rusia este slabita. Starea economiei este acum problema principala. Ucraina ramane in centrul preocuparilor sale strategice. Turcia este o putere emergenta. Isi gestioneaza crizele interne intr-un mod eficient, chiar brutal. Ambele state se confrunta cu o America puternica care nu stie ce sa faca cu aceasta putere a sa, iar acest lucru poate fi imprevizibil", noteaza Business Insider, care face o analiza despre cum ar putea fi interpretata aceasta prietenie, explicand si de ce nu va dura.

Analistii Business Insider considera ca atat pentru Rusia, cat si pentru Turcia actiunile viitoare pot avea consecinte esentiale si tocmai de aceea isi masoara optiunile cat mai precis. Pe termen scurt, ele au interese comune, noteaza jurnalistii.

Niciuna dintre tari nu isi doreste sa confrunte SUA si ...citeste mai departe despre "De ce prietenia dintre Putin si Erdogan nu va tine prea mult" pe Ziare.com

#relatie Turcia Rusia, #relatii Turcia Rusia, #relatie Putin Erdogan , #Stiri International