De ce merg tinerii musulmani si crestini sa lupte pentru Statul Islamic

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 09:45
947 citiri
De ce merg tinerii musulmani si crestini sa lupte pentru Statul Islamic
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei mai multi dintre tinerii care se alatura Statului Islamic sunt recrutati de prieteni sau membri ai familiei si rareori sunt radicalizati in moschee, sustine un academician de la Universitatea Oxford.

Vorbind la o conferinta organizata de ONU la New York, Scott Atran a declarat ca, potrivit unui studiu recent, trei sferturi dintre luptatorii straini care se alatura ISIL au fost incurajati sa faca asta de catre prieteni si apropiati, scrie The Independent.

Totodata, circa 20% au fost recrutati chiar de membri ai familiei, iar doar 5% au fost radicalizati in interiorul moscheilor, a mai spus specialistul.

Prezenta moscheilor in tarile occidentale a ridicat mari semne de intrebare dupa atentatele teroriste din Paris, de acum aproape doua saptamani, soldate cu 130 de morti.

Autoritatile au facut apel la comunitatile musulmane sa faca mai multe eforturi pentru a identifica si denunta extremismul format in aceste lacase de cult.

Atentate teroriste la Paris: Guvernul francez ...citeste mai departe despre "De ce merg tinerii musulmani si crestini sa lupte pentru Statul Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#luptatori recrutati moschee, #luptatori straini Statul Islamic, #recrutari Statul Islamic , #Stiri International