De ce este Kalasnikovul arma preferata a teroristilor

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 14:43
804 citiri
De ce este Kalasnikovul arma preferata a teroristilor
Foto: Facebook/Kalashnikov AK47

In anii de dupa atentatele teroriste din SUA, pe 9 septembrie 2011, centura sinucigasa, masina-capcana si dispozitivele explozive improvizate erau cele mai folosite arme de catre jihadisti: ascunse, brutale si greu de contracarat.

Mai recent au avut loc atacurile de la Charlie Hebdo, Paris, Tunis si Copenhaga - toate comise cu arme AK-47, se arata intr-o ampla analiza The Guardian.

Atentat terorist in Tunisia: Mitralierele de tip Kalasnikov AK-47 au provenit din Romania

In Europa, jihadistii au folosit anul acesta pustile de asalt Kalasnikov in atentate mai mult decat orice alta arma. In multiplele atacuri de la Paris din 13 noiembrie, teroristii kamikaze au ucis cativa oameni, in timp ce jihadistii cu AK-47 au curmat multe vieti. Si in Tunisia si Kenya tot armele automate au facut cele mai multe victime.

Se stie de ani intregi cat de accesibile sunt aceste arme in intreaga lume, insa a fost nevoie de masacrul din Paris ca Europa sa deschida ochii in fata acestei ...citeste mai departe despre "De ce este Kalasnikovul arma preferata a teroristilor" pe Ziare.com

#Kalasnikov teroristi, #Kalasnikov jihadisti, #Kalasnikov atentate Paris, #Kalasnikov comert ilegal , #Stiri International