De ce Basarabia nu mai e Romania

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 14:52
963 citiri
De ce Basarabia nu mai e Romania

Era vara anului 1991, la putin timp dupa puciul esuat al comunistilor de la Moscova, momentul in care URSS intra in disolutie.

Boris Eltin se instalase la Kremlin ca nou tar al Rusiei. Ma aflam intr-un cort din Vama Veche si ascultam stirile la radio. Pe atunci nu exista decat radio si TVR, nimic altceva, vorba fiicei mele, "nu stiu cum traiati".

Oricum, la Vama Veche aerul era mai respirabil, mai putina lume si mai romantic. De la tribuna noului Parlament din Chisinau se citea declaratia de independenta a Republicii Moldova, era 27 august.

A trecut de atunci aproape un sfert de secol ca sa ajungem in acest punct. Cetatenii micii republici au facut multi pasi inainte, nimeni nu-si mai aminteste, dar conditiile de viata au fost crunte in anii '90. Mult mai grele chiar in comparatie cu noi care eram si mai suntem saracii Europei. Tara a ramas sub controlul comunismului vreme de aproape 20 de ani sub o forma sau alta.

Nu stiu cine mai tine minte, dar despre Republica Moldova, ...citeste mai departe despre "De ce Basarabia nu mai e Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Republica Moldova Romania, #Basarabia Romania, #unire Romania Moldova , #Stiri International