De ce Al Treilea Razboi Mondial ar putea avea loc in 2017. Care sunt amenintarile prezentului

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 13:30
1265 citiri
De ce Al Treilea Razboi Mondial ar putea avea loc in 2017. Care sunt amenintarile prezentului
Foto: Pixabay

Situatia foarte tensionata din multe zone ale lumii, dar si dintre Statele Unite si Rusia, care a dus la discutii despre un nou Razboi Rece, i-a facut pe multi sa se gandeasca la un posibil Al Treilea Razboi Mondial. Iar, de cativa ani, temerile privind un nou conflict mondial sunt tot mai mari.

Patrick Knox, reporterul pe afaceri externe al The Sun, scrie ca amenintarile cele mai mari de astazi sunt din partea Coreei de Nord, a Siriei, a lui Putin si a Statului Islamic.

Sursa citata scrie ca lumea ar putea fi intr-un pericol si mai mare decat in perioada Razboiului Rece.

De altfel, omenirea a fost doar in anul 1953 mai aproape de distrugerea Pamantului in urma unei catastrofe provocate de oameni. Astfel, potrivit "ceasului Apocalipsei", suntem la doar doua minute si jumatate de "miezul noptii".

Printre motive ar fi cresterea nationalismului, comentariile lui Donald Trump cu privire la armele nucleare, dar si amenintarea reprezentata de cursa inarmarii intre Statele Unite si Rusia.

Trump i-a spus unui senator ca va fi razboi intre SUA si Coreea de Nord. Phenianul isi plimba suspect submarineleArmata americana a facut simulari de atac nuclear. Trump refuza orice dialog cu Coreea de Nord: Nu asta e solutia!Trump: Ma inteleg foarte, foarte bine cu Putin. Suntem o imensa putere nucleara, la fel ca si RusiaWall Street Journal: Trump se gandeste sa atace Coreea de Nord, ca sa scape de amenintarea nucleara

The Sun aminteste si de numeroasele atacuri teroriste, care impreuna cu tensiunile crescute din lume si cu amenintarile nucleare ale Coreei de Nord au sporit temerile privind un conflict militar major.

Astfel, publicatia britanica a cerut opinia mai multor experti militari si in contraterorism, legat de posibilitatea izbucnirii unui al treilea conflict mondial, in putin mai mult de un secol.

De ce este 2017 un an atat de periculos?

Incepand din vara anului trecut, s-au petrecut mai multe evenimente deosebit de importante pe scena mondiala, si nu doar in ce priveste securitatea. Toate insa au partea lor de impact.

Printre ele, sunt enumerate votul pentru Brexit, conflictul care continua in Siria, atacul american asupra unei baze din aceasta tara, continuarea testelor cu rachete balistice de catre Coreea de Nord, ripostele Japoniei prin exercitii militare de atac, expulzarea Statului Islamic din autoproclamatul califat si incurajarea adeptilor sa intreprinda atacuri de tip lup singuratic sau atacurile teroriste de la Man ...citeste mai departe despre "De ce Al Treilea Razboi Mondial ar putea avea loc in 2017. Care sunt amenintarile prezentului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#izbucnire al treilea razboi mondial, #Donald Trump Al Treilea Razboi Mondial, #Coreea Nord Al Treilea Razboi Mondial, #Rusia Putin Al Treilea Razboi Mondial, #temeri Al Treilea Razboi Mondial, #izbucneste Al Treilea Razboi Mondial, #incepe Al Treilea Razboi Mondial , #Stiri International