Darling prevede ca economia britanica va incepe sa-si revina anul viitor

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 17:41
869 citiri
Darling prevede ca economia britanica va incepe sa-si revina anul viitor

Ministrul britanic de finante Alistair Darling a declarat miercuri ca economia Marii Britanii isi va reveni dupa cea mai grava recesiune a ultimelor decenii in 2010, in contextul in care pachetele de stimuli vor incepe sa aiba efect, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Ministrul prevede pentru 2010 o crestere economica de 1-1,5%, acelasi nivel estimat si in luna martie. De asemenea, Darling estimeaza o crestere economica de circa 3,5% in 2011 si 2010. In acest an, ministrul estimeaza ca economia britanica se va comprima cu 3,75%.

Inaintea alegerilor din luna iunie, premierul Gordon Brown incearca sa echilibreze nevoia de a limita deficitul bugetar cu cea de a sustine populatia, ce se confrunta cu cea mai grava recesiune din ultimii 20 de ani.

"Trebuie sa sustinem in continuare economia, pana la consolidarea revenirii. Avem de ales intre a incerca sa impulsionam cresterea si a risca procesul de revenire. Intre reducerea deficitului protejand, totodata, serviciile principale si reduceri ce pun aceste servicii in pericol", a declarat miercuri Darling.

Darling prevedea in martie ca deficitul bugetar al Marii Britanii va atinge 175 miliarde lire sterline (285 miliarde dolari) in acest an fiscal, echivalent cu circa 20% din produsul intern brut (PIB), cel mai mare nivel din cadrul G20.

 

#darling, # economie, # revenire , #Stiri International