Partidul politic condus în totalitate de un software a fost înființat în Danemarca. Cum funcționează entitatea care vrea să participe la alegeri

Luni, 08 August 2022, ora 23:17
629 citiri
Partidul politic condus în totalitate de un software a fost înființat în Danemarca. Cum funcționează entitatea care vrea să participe la alegeri
Inteligenta Artificiala (AI). FOTO: Forbes

Un nou partid politic din Danemarca ale cărui politici sunt derivate în întregime din inteligența artificială (AI) speră să participe la următoarele alegeri generale din iunie 2023.

Lansat la sfârşitul lunii mai, Partidul Sintetic, este,, produs,, de un colectiv artistic din Danemarca, Computer Lars. Formațiunea are o platformă-program care se bazează pe sinteza tuturor discursurilor politice din anii 70 până în prezent, informează thelocal.dk.

Partidul Sintetic vrea să ajungă la aproximativ 15% dintre danezi care nu și-au exercitat dreptul de vot la alegerile anterioare din 2019. Formațiunea crede că nu au votat pentru că niciunul dintre partidele tradiționale nu a făcut apel la ei.

Unul dintre membrii colectivului, Asker Bryld Staunaes, a spus că partidul este „parte dintr-o analiză a optimizării sistemului de vot în Danemarca”, și, de asemenea, un răspuns ironic la sutele de partide mici create de-a lungul anilor, unele bazate mai mult pe batjocorirea sau criticarea societății decât pe politica reală.

Printre propunerile electorale se numără introducerea unui venit de bază universal de 100.000 de coroane pe lună – mai mult decât dublu față de salariul mediu danez.

Partidul sprijină, de asemenea, adăugarea celui de-al 18-lea obiectiv al ONU de dezvoltare durabilă care ar permite „oamenilor și algoritmilor să coexiste mai bine decât acum”, a spus Bryld Staunaes.

În Danemarca, în prezent există 230 de micropartide, inclusiv Partidul Sintetic.

Pentru a se putea înscrie în lupta pentru un loc în Parlament, orice partid danez are nevoie de minim 20.182 de semnături.

Partidul Sintetic a obţinut până astăzi doar 4 semnături, potrivit unei numărători oficiale.

Dar dacă reușește să câștige un loc în parlament, intenționează să-și folosească mandatul pentru a lega Inteligența Artificială (AI) de activitatea desfășurată de membrii parlamentului.

„Ideea... este să luăm această forță politică și economică uriașă (algoritmi)... pentru a încerca să o înscriem în sistemul politic tradițional”, a spus Bryld Staunaes.

În prezent, „nu avem nicio modalitate de a ne adresa efectiv oamenilor și inteligenței artificiale într-un cadru democratic”, a adăugat el.

Oamenii pot interacționa direct cu AI-ul partidului pe platforma de mesagerie Discord prin chatbot.

Partidul intenționează să organizeze primul său miting electo ...citeste mai departe despre "Partidul politic condus în totalitate de un software a fost înființat în Danemarca. Cum funcționează entitatea care vrea să participe la alegeri" pe Ziare.com

Cum poți opri Facebook și Instagram să-ți folosească datele pentru a-și antrena inteligența artificială
Cum poți opri Facebook și Instagram să-ți folosească datele pentru a-și antrena inteligența artificială
Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, va utiliza, începând cu 26 iunie, datele utilizatorilor pentru a antrena modelele AI. Aceste date includ postări publice, comentarii publice și...
Atenție la ce postezi pe internet! Cum îți poate folosi propaganda rusă imaginile în scopuri proprii VIDEO
Atenție la ce postezi pe internet! Cum îți poate folosi propaganda rusă imaginile în scopuri proprii VIDEO
Olga Loiek, o studentă la Universitatea din Pennsylvania, atrage atenția asupra pericolelor pe care le prezintă inteligența artificială și deep-fake-ul pentru persoanele care își pun...
#Danemarca, #partid politic, #inteligenta artificiala, #alegeri , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  8. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  9. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO
  10. Ce se întâmplă cu prețurile carburanților după majorarea accizelor din iulie. Expert: "Posibil să ne întoarcem la cele din primăvară"