Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Partidul politic condus în totalitate de un software a fost înființat în Danemarca. Cum funcționează entitatea care vrea să participe la alegeri

Partidul politic condus în totalitate de un software a fost înființat în Danemarca. Cum funcționează entitatea care vrea să participe la alegeri

Un nou partid politic din Danemarca ale cărui politici sunt derivate în întregime din inteligența artificială (AI) speră să participe la următoarele alegeri generale din iunie 2023.

Lansat la sfârşitul lunii mai, Partidul Sintetic, este,, produs,, de un colectiv artistic din Danemarca, Computer Lars. Formațiunea are o platformă-program care se bazează pe sinteza tuturor discursurilor politice din anii 70 până în prezent, informează thelocal.dk.

Partidul Sintetic vrea să ajungă la aproximativ 15% dintre danezi care nu și-au exercitat dreptul de vot la alegerile anterioare din 2019. Formațiunea crede că nu au votat pentru că niciunul dintre partidele tradiționale nu a făcut apel la ei.

Unul dintre membrii colectivului, Asker Bryld Staunaes, a spus că partidul este „parte dintr-o analiză a optimizării sistemului de vot în Danemarca”, și, de asemenea, un răspuns ironic la sutele de partide mici create de-a lungul anilor, unele bazate mai mult pe batjocorirea sau criticarea societății decât pe politica reală.

Printre propunerile electorale se numără introducerea unui venit de bază universal de 100.000 de coroane pe lună – mai mult decât dublu față de salariul mediu danez.

Partidul sprijină, de asemenea, adăugarea celui de-al 18-lea obiectiv al ONU de dezvoltare durabilă care ar permite „oamenilor și algoritmilor să coexiste mai bine decât acum”, a spus Bryld Staunaes.

În Danemarca, în prezent există 230 de micropartide, inclusiv Partidul Sintetic.

Pentru a se putea înscrie în lupta pentru un loc în Parlament, orice partid danez are nevoie de minim 20.182 de semnături.

Partidul Sintetic a obţinut până astăzi doar 4 semnături, potrivit unei numărători oficiale.

Dar dacă reușește să câștige un loc în parlament, intenționează să-și folosească mandatul pentru a lega Inteligența Artificială (AI) de activitatea desfășurată de membrii parlamentului.

„Ideea... este să luăm această forță politică și economică uriașă (algoritmi)... pentru a încerca să o înscriem în sistemul politic tradițional”, a spus Bryld Staunaes.

În prezent, „nu avem nicio modalitate de a ne adresa efectiv oamenilor și inteligenței artificiale într-un cadru democratic”, a adăugat el.

Oamenii pot interacționa direct cu AI-ul partidului pe platforma de mesagerie Discord prin chatbot.

Partidul intenționează să organizeze primul său miting electo ...citeste mai departe despre "Partidul politic condus în totalitate de un software a fost înființat în Danemarca. Cum funcționează entitatea care vrea să participe la alegeri" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 555 ori