D. Dungaciu: "Chestiunea Basarabiei" se va redeschide cand SUA vor intoarce ochii spre Rusia - Interviu

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 16:29
1132 citiri
D. Dungaciu: "Chestiunea Basarabiei" se va redeschide cand SUA vor intoarce ochii spre Rusia - Interviu
Foto:voceabasarabiei.net

Parteneriatul strategic cu SUA ramane pentru Romania singurul pivot stabil, de aceea, orice tentativa politica de a subrezi acest parteneriat, in actualele conditii, este o grava eroare politica si strategica, spune prof. Dan Dungaciu.

"Revenirea atentiei americane spre estul Europei si vestul Rusiei va redeschide inclusiv dosarul Basarabia (...) Nu e cazul doar sa vorbim despre unire acum, ci sa ne asiguram ca problema nu vine peste noi si ne prinde nepregatiti", afirma directorul Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane (ISPRI), intr-un intervu acordat Ziare.com.

Cum vedeti disputele politice despre R. Moldova din societatea romaneasca?

In mod real nu este vorba despre o tensiune sau o contradictie. Dar starea de razboi de la noi si personalizarea oricaror proiecte ne fac sa politizam inclusiv problematica R.Moldova. In realitate, avem doua tipuri de declaratii, pe de-o parte angajamentul Romaniei de a sprijini ferm R. Moldova in drumul ...citeste mai departe despre "D. Dungaciu: "Chestiunea Basarabiei" se va redeschide cand SUA vor intoarce ochii spre Rusia - Interviu" pe Ziare.com

#Dungaciu Basarabia SUA Rusia, #Dungaciu unire Moldova, #Moldova integrare UE , #Stiri International