D.Dobrincu, despre Ucraina: S-au schimbat regulile jocului. Romania a avut o sansa istorica

Luni, 31 Martie 2014, ora 08:45
1818 citiri
D.Dobrincu, despre Ucraina: S-au schimbat regulile jocului. Romania a avut o sansa istorica
Foto: The Telegraph

Situatia din Ucraina a facut ca lumea occidentala sa constate ca unele state mari, precum Rusia, sunt impredictibile, ceea ce schimba "regulile jocului" pe plan international, afirma istoricul Dorin Dobrincu, care subliniaza faptul ca Romania s-a bucurat de "o sansa istorica".

"In Ucraina - mai ales in partea centrala si de vest - oamenii au iesit in strada impotriva unui regim corupt, care a refuzat in mod explicit apropierea de Uniunea Europeana, deci de un club de valori si de prosperitate. A fost un refuz al sistemului care era in mod vizibil condus de la Kiev, dar conditionat de la Moscova. In cele din urma, inclusiv cu sacrificiul unor vieti, regimul Ianukovici s-a prabusit.

Situatia vedem ca este in continuare instabila, ca exista riscul unor confruntari armate, mai ales ca Ucraina a pierdut teritorii (Crimeea) si risca sa piarda altele. Ceea ce s-a intamplat in ultima luna in tara vecina a produs schimbari nu doar in plan regional, ci si international. Lumea occidentala ...citeste mai departe despre "D.Dobrincu, despre Ucraina: S-au schimbat regulile jocului. Romania a avut o sansa istorica" pe Ziare.com

#Ucraina comunism Dorin Dobrincu, #Ucraina Rusia Crimeea, #Ucraina Europa , #Stiri International