Cutremur politic in Slovacia: Extrema dreapta intra in Parlament

Duminica, 06 Martie 2016, ora 17:51
1089 citiri

Rezultatele alegerilor legislative desfasurate sambata in Slovacia confirma ca partidul social-democrat al premierului Robert Fico se afla pe primul loc, dar el pierde majoritatea absoluta, iar avansul partidelor de opozitie, inclusiv al extremei drepte, va conduce la un parlament foarte fragmentat si la negocieri dificile pentru formarea unei coalitii.

De altfel, chiar Fico a recunoscut in fata presei ca se asteapta la negocieri grele, dar a promis ca va face totul pentru a evita convocarea unor alegeri anticipate si va incepe imediat discutiile pentru constituirea unei coalitii, relateaza agentiile AFP si Reuters.

Dupa numararea a 99,9% din buletinele de vot, partidul sau, Smer-SD, a obtinut 49 din cele 150 de mandate in parlament. Desi ramane principala forta politica, aceasta formatiune a inregistrat un regres semnificativ in conditiile in care in actualul legislativ are 83 de mandate.

"Probabil ca va trebui sa colaboram cu un mare numar de partide", a mai spus Fico, ...citeste mai departe despre "Cutremur politic in Slovacia: Extrema dreapta intra in Parlament" pe Ziare.com

#Slovacia alegeri, #extrema dreapta Slovacia , #Stiri International