Cutremur devastator in Nepal: Comunitatea internationala se mobilizeaza - bani, ajutoare, asistenta

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 15:54
1334 citiri
Cutremur devastator in Nepal: Comunitatea internationala se mobilizeaza - bani, ajutoare, asistenta
Foto: Instagram/alex.sukharev

FMI este gata sa trimita o echipa in Nepal, pentru evaluarea necesarului de finantare, in timp ce guverne, companii private si grupuri umanitare s-au mobilizat sa sprijine acest stat dupa cel mai grav cutremur produs in ultimele opt decenii.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, si-a exprimat "profunda simpatie" fata de populatia nepaleza si a afirmat intr-un comunicat ca va colabora cu Banca Mondiala, Banca Asiatica pentru Dezvoltare si alte agentii, pentru acordarea de ajutor, transmite Bloomberg.

Peste 2.000 de persoane si-au pierdut viata, potrivit datelor existente, in cutremurul de 7,8 grade produs sambata in Nepal. Bilantul este asteptat sa creasca, pe masura ce echipele de salvare cauta supravietuitori sub ruinele cladirilor prabusite.

Cutremur devastator in Nepal: Peste 2.200 de morti, bilant provizoriuInca trei avalanse pe Everest, dupa replica de 6,7 a cutremurului din Nepal

Nepal este una dintre cele mai sarace tari din Asia, cu un venit mediu pe cap de ...citeste mai departe despre "Cutremur devastator in Nepal: Comunitatea internationala se mobilizeaza - bani, ajutoare, asistenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutoare cutremur Nepal, #cutremur devastator Nepal, #FMI ajutor Nepal, #deblocare fond urgenta , #Stiri International