Cum vrea Mario Monti sa salveze Italia

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 12:49
1241 citiri
Cum vrea Mario Monti sa salveze Italia

Mario Monti este noul premier al Italiei, dupa ce a fost numit in functie de presedintele italian, duminica seara. In conditiile in care statul italian se confrunta cu datorii publice a caror valoare se ridica la peste 120% din PIB, misiunea lui Monti este una extrem de dificila. Care sunt planurile sale?

"Voi actiona (...) pentru a iesi rapid dintr-o situatie care prezinta aspecte de urgenta si ca Italia sa poata invinge gratie unui efort colectiv", a afirmat Monti, scrie Business Insider.

El sustine ca Italia poate invinge criza economica, daca se depune "un efort colectiv".

"Consultarile pe care le voi avea vor fi conduse rapid dar cu atentie. Ma voi intoarce sa il vad pe presedintele Republicii cand voi fi in masura sa inving orice rezerva", a afirmat el, in timp ce Napolitano si-a exprimat speranta ca Guvernul va fi format pana la sfarsitul saptamanii.

Pe plan economic, Monti si-a fixat ca obiectiv "asanarea situatiei financiare si reluarea cresterii economice, ramanand atent la echitatea sociala".

Multumita legaturilor pe care le are in fiecare afacere importanta din Italia, Monti a reusit sa primeasca, intr-un interval de timp atat de scurt, sustinerea necesara.

Italienii considera ca noul premier trebuie sa fie exact opusul lui Berlusconi in asa fel incat sa se poata descurca cu datoriile de 1,9 trilioane de dolari.

#Mario Monti prim ministru Italia, #Mario Monti plan masuri Italia , #Stiri International