Cum va fi lovita a doua putere europeana, daca ar ingheta relatiile economice cu Rusia?

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 15:17
1487 citiri
Cum va fi lovita a doua putere europeana, daca ar ingheta relatiile economice cu Rusia?
Foto: euroasianews.com

Anexarea Crimeii a si expus Rusia la primele sanctiuni indeosebi pe plan diplomatic, dar liderii occidentali atrag mereu atentia ca acestea nu se vor opri, in cazul cand Rusia nu-si va stapani pornirile expansioniste.

Intr-un comentariu pe aceasta tema, ziarul francez Le Figaro apreciaza ca, intr-adevar, ne aflam intr-o prima faza, cand s-au aplicat numai sanctiuni minore. Deocamdata, vreo treizeci de oficiali rusi si ucraineni au fost declarati persona non grata.

Accesul lor in interiorul Uniunii va fi interzis, iar activele financiare sunt deja inghetate. Summitul Rusia-UE, programat pentru luna iunie, a fost anulat. Saptamana trecuta presedintele Frantei Francois Hollande a declarat la Bruxelles: "Uniunea Europeana trebuie sa pregateasca sanctiuni economice contra Moscovei, in cazul unei escaladari suplimentare".

Deocamdata, se vorbeste la general, nimeni nu stie la ce sanctiuni s-au gandit potentatii lumii, dar este limpede ca acestia nu atentioneaza Rusia fara ...citeste mai departe despre "Cum va fi lovita a doua putere europeana, daca ar ingheta relatiile economice cu Rusia?" pe Ziare.com

#rusia sanctiuni, #Rusia sanctiuni economice, #deficit hidrocarburi, #deficit gaze naturale , #Stiri International