Cum si-a pus Macron o parte din Europa in cap. Baiatul de aur al UE forteaza reforma

Sambata, 26 August 2017, ora 07:24
724 citiri
Cum si-a pus Macron o parte din Europa in cap. Baiatul de aur al UE forteaza reforma
Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Presedintele francez, Emmanuel Macron, si-a pus o parte a Europei in cap, in ultima perioada, inclusiv dupa vizita oficiala efectuata joi la Bucuresti. Iar cauzele sunt mai multe.

La ceva mai mult de trei luni de la investirea in functie, cand si-a pierdut semnificativ din popularitate, Emmanuel Macron a abordat cel putin doua subiecte europene si si-a facut cel putin un opozant.

Joi, liderul francez a spus ca Romania are tot dreptul sa ceara integrarea in spatiul Schengen, insa a avertizat ca "Europa spatiului Schengen nu functioneaza bine".

"Baiatul de aur al Uniunii Europene socheaza, intorcandu-se impotriva principiului cheie al blocului european", titreaza Daily Express, care citeaza o alta declaratie a lui Macron privind deficientele spatiului Schengen, facuta anterior.

Si maghiarii de la Nepszava au remarcat ca Emmanuel Macron a criticat felul in care functioneaza spatiul Schengen.

Un alt subiect delicat abordat de Macron si pe care a insistat si la Bucuresti este legat de muncitorii detasati, liderul de la Paris atacand in acest sens chiar Bruxellesul.

"Directiva muncitorilor detasati, in forma sa curenta, este o tradare a spiritului european", a sustinut Macron, citat de Daily Express, intr-o conferinta de presa sustinuta la Salzburg, chiar inainte de vizita la Bucuresti. De fapt, acesta a si fost scopul turneului de 3 zile al presedintelui Frantei - sa obtina sustinerea liderilor est-europeni in campania sa de a modifica directiva.

Stratfor: Macron merge in Romania pentru a-si proteja muncitoriiMacron le raspunde transportatorilor: Nu am abordat subiectele europene cu santaj, dar nu accept dumpingul social

"Macron a fost considerat candva baiatul de aur al Uniunii Europene, datorita atitudinii sale proeuropene, prezenta in timpul campaniei electorale pentru Elysee. A devenit totusi tot mai critic la adresa blocului european, mai ales cu privire la reglementarile legate de munca.

Incercarile sale de a reforma Uniunea Europeana au fost intampinate cu critici aspre din partea unora dintre politicienii est-europeni de care avea nevoie pentru a-si atinge scopurile", mai noteaza publicatia britanica, facand referire in special la polonezi.

Ce e cu Polonia?

Acesta din urma a spus ca Macron conduce o economie care se prabuseste si ca, "in loc sa convinga economia franceza sa concureze cu cele ale altor tari, presedintele Macron a conceput o metoda de a limita abilitatea noastra de a coopera pe piata comuna eu ...citeste mai departe despre "Cum si-a pus Macron o parte din Europa in cap. Baiatul de aur al UE forteaza reforma" pe Ziare.com

#Emmanuel Macron Polonia muncitori, #Macron muncitori detasati, #Macron functionare spatiul Schengen, #Macron Romania spatiul Schengen , #Stiri International