Cum se prezinta economia mondiala, inainte de intalnirea de la Davos? Vezi grafic interactiv

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 10:30
2556 citiri
Cum se prezinta economia mondiala, inainte de intalnirea de la Davos? Vezi grafic interactiv

Mai sunt cateva zile pana la legendara intalnire de la Davos, a liderilor celor mai puternice economii ale lumii.

Daca in 2012 Forul Mondial Economic (WEF) a incercat sa gaseasca solutii pentru criza datoriilor din Europa, in 2013 liderii lumii se confrunta cu o noua amenintare: o posibila criza de mediu.

Riscurile legate de criza financiara "care continua" deturneaza atentia "de la modificarile climatice, in contextul in care evenimente meteorologice extreme sunt in desfasurare", scriu experti din cadrul WEF, care sustin ca, dupa criza financiara, natiunile s-ar putea confrunta cu o criza de mediu.

Dupa un 2012 marcat de uraganul Sandy si inundatii in China, expertii apreciaza ca o crestere a emisiei de gaze cu efect de sera este deosebit de ingrijoratoare si denunta incapacitatea lumii de a "se adapta la modificarile climatice", ceea ce antreneaza un risc de mediu ale carui "efecte vor fi tot mai marcante in urmatorul deceniu".

Forul Mondial Economic avertizeaza. Dupa criza financiara urmeaza criza de mediu

Iata, pana una alta, un grafic interactiv realizat cu ajutorul cititorilor CNN, care surprinde starea economiei mondiale inaintea conferintei din perioada 23-27 ianuarie 2013.

Pentru a beneficia de caracteristicile interactive ale hartii, consulta site-ul CNN.

La intrebarea "Avand in vedere nivelul preturilor si propria situatie financiara, sunteti dispus sa achizitionati produse/servicii neesentiale?", doar 8% dintre romanii care au raspuns chestionarului au declarat ca este un moment foarte bun, in timp ce 15% au spus ca este un moment bun, 53% ca nu este un moment inspirat, iar 25% ca este un moment foarte neinspirat.

La intrebarea "Cat de increzator sunteti in locul de munca/sursa de venit in acest moment?", 11% dintre respondentii din Romania au raspuns ca sunt foarte increzatori, in timp ce 48% au spus ca sunt destul de increzatori, 25% au raspuns ca sunt mai curand neincrezatori si 16% ca nu sunt deloc increzatori.

La intrebarea "Cum faci fata datoriilor in acest moment?", 40% dintre romani au raspuns ca reusesc sa isi plateasca obligatiile fara nicio problema sau ca nu au deloc datorii, 45% spun ca fac fata desi uneori intampina greutati, in timp ce 9% recunosc ca nu reusesc intotdeauna sa se achite de obligatii, iar 6% rateaza deseori termenele de plata.

La intrebarea "Ce parere ai despre modul in care Guvernul gestioneaza problemele economice?", doar 3% dintre respondenti considera ca Guvernul Romaniei se descurca excelent, 19% cred ca Guvernul actioneaza satisfacator, in timp ce 35% considera ca nu gestioneaza adecvat, iar 44% cred ca abordarea este dezastruoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Davos 2013, #percpetii situatie economica, #grafic economie mondiala , #Stiri International