Cum scapa UE de imigranti: Negocieri cruciale cu Turcia pe o pozitie comuna adoptata de cei 28

Vineri, 18 Martie 2016, ora 07:41
937 citiri
Cum scapa UE de imigranti: Negocieri cruciale cu Turcia pe o pozitie comuna adoptata de cei 28
Foto: Facebook/Ahmet Davutoglu

Liderii celor 28 de state ale UE au finalizat o "pozitie comuna" pentru un acord cu Turcia menit sa opreasca fluxul de migranti spre Europa, a anuntat prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel in noaptea de joi spre vineri.

Exista "un acord asupra unei pozitii a UE" si presedintele Consiliului European "o va prezenta prim-ministrului turc inaintea consiliului nostru european", a informat Bettel pe contul sau de Twitter.

Donald Tusk trebuie acum sa prezinte aceasta pozitie "cu punctele pozitive si negative prim-ministrului turc", Ahmet Davutoglu, vineri dimineata, la Bruxelles, a precizat Bettel, in fata jurnalistilor plecand de la summit.

O sursa europeana a subliniat pentru AFP ca acesta "nu este un acord (asupra unui text), ci o pozitie comuna", care ar trebui sa permita negocierilor sa avanseze. Niciun nou text nu a fost redactat joi seara, pentru ca obiectivul este ca la inceput Tusk "sa inteleaga liniile rosii ale unora si ale altora", potrivit acestei surse.

Citeste ...citeste mai departe despre "Cum scapa UE de imigranti: Negocieri cruciale cu Turcia pe o pozitie comuna adoptata de cei 28" pe Ziare.com

#Turcia negocieri UE imigranti, #Turcia negocieri aderare UE, #Turcia UE negocieri Bruxelles , #Stiri International