Cum reuseste Putin sa creeze haos intercontinental: Criza refugiatilor, cea mai buna arma de razboi

Duminica, 21 Februarie 2016, ora 22:07
1692 citiri
Cum reuseste Putin sa creeze haos intercontinental: Criza refugiatilor, cea mai buna arma de razboi
Foto: Facebook/Ministry of Defence of the Russian Federation

Turcia considera ca bombardarea unor tinte civile din Siria, de catre aviatia rusa, este o incercare deliberata a Moscovei de a alimenta criza refugiatilor din Europa si de a crea spatiu pentru fortele pro-Bashar al-Assad.

Faptul ca Rusia a negat atacurile asupra spitalelor si scolilor din Siria nu inseamna nimic pentru Ankara, se precizeaza intr-o analiza The Guardian.

Oficialii turci sustin ca Vladimir Putin si aliatii sai sirieni folosesc cu nerusinare afluxul de refugiati - provocat de loviturile avioanelor ruse - pe post de arma de razboi indreptata in mod deliberat impotriva Turciei si Uniunii Europene.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a respins categoric acuzatiile Turciei si altor tari, potrivit carora fortele ruse - actionand in favoarea regimului Assad si militiilor siriene kurde - au comis "crime de razboi" la inceputul acestei saptamani, cand doua scoli si doua spitale din nordul Siriei au fost lovite de rachete, ucigand 50 de oameni.

Noi... citeste mai departe despre "Cum reuseste Putin sa creeze haos intercontinental: Criza refugiatilor, cea mai buna arma de razboi" pe Ziare.com

#Rusia criza refugiati, #arma razboi refugiati Rusia, #refugiati Rusia UE , #Stiri International