Cum recupereaza elvetienii prejudiciile din dosare de fraude economice: Confisca supermasini si le scot la licitatie

Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 15:30
916 citiri
Cum recupereaza elvetienii prejudiciile din dosare de fraude economice: Confisca supermasini si le scot la licitatie
Foto: Youtube/ DoctaM3 (Captura)

Autoritatile elvetiene au scos la licitatie o colectie impresionanta de masini de lux, confiscate de la vicepresedintele Guineei Ecuatoriale, Teodorin Obiang Nguema, iar din vanzarea lor se estimeaza ca se vor obtine 18,5 milioane de franci elvetieni, adica aproximativ 18,7 milioane dolari.

"Aceasta este o vanzare exceptionala", a declarat pentru AFP Philip Kantor, reprezentantul casei de licitatie britanice Bonhams, potrivit The Guardian.

"Este o colectie privata de supermasini, care au fost folosite foarte putin si au cativa kilometri parcursi", explica acesta.

Printre masinile care vor fi vandute la licitatie duminica, intr-un club de golf din Geneva, se numara sapte Ferrari, trei Lamborghini, cinci Bentley, un Maserati si un McLaren.

Cele mai scumpe modele sunt un Lamborghini Veneno Roadster - considerat unul dintre cele mai scumpe autoturisme din lume, evaluat intre 4,8 si 5,7 milioane de euro si un Ferrari galben, evaluat la o suma cuprinsa intre 2,4 - 2,6 milioane de euro.

Ancheta deschisa impotriva lui Nguema

Sursa citata precizeaza ca masinile au fost confiscate de justitia elvetiana dupa deschiderea in 2016 a unui caz de infractiune financiara impotriva lui Teodorin Obiang Nguema, fiul si probabil mostenitorul presedintelui autoritar al Guineei Ecuatoriale, Teodoro Obiang Nguema, care a condus tara timp de 40 de ani. Toate vor fi vandute fara pret de rezerva.

In februarie, procurorii elvetieni au clasat acuzatiile de infractiuni financiare impotriva lui Teodorin Obiang Nguema, dar au confiscat masinile de lux ca parte a cazului.

Conform codului penal elvetian, procurorii pot alege sa renunte la acuzatiile din aceasta categorie, daca inculpatii ofera despagubiri "si restabilesc situatia care este in conformitate cu legea".

In plus, Guineea Ecuatoriala a convenit, de asemenea, sa acorde Genevei suma de 1,3 milioane de franci elvetieni pentru a acoperi costurile anchetei.

Vicepresedinte cu responsabilitate in aparare si securitate, Teodorin Obiang are o reputatie pentru un stil de viata playboy si a fost implicat in mai multe scandaluri mediatice in Europa.

I.S. ...citeste mai departe despre "Cum recupereaza elvetienii prejudiciile din dosare de fraude economice: Confisca supermasini si le scot la licitatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guineea Ecuatoriala licitatie, #fraude Guineea Elvetia , #Stiri International