Cum poate ramane Marea Britanie in UE, desi a votat pentru Brexit

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 22:12
653 citiri
Cum poate ramane Marea Britanie in UE, desi a votat pentru Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Britanicii au votat joi pentru iesirea din UE, dar liderii lor ar putea, in acord cu expertii de la Bruxelles, sa evite Brexitul, explica analisti citati de Associated Press.

"UE este cam ca Hotelul California din cantecul celor de la Eagles. Poti face check out oricand, dar nu poti pleca niciodata cu adevarat", a explicat unul dintre colaboratorii centrului de analiza IDEAS de la London School of Economics, Tim Oliver.

O mare parte din incertitudine vine din ambiguitatea privind ceea ce inseamna cu adevarat Brexit. Abandonarea Europei poate insemna orice, de la o retragere completa din institutiile UE, pana la o serie de retrageri limitate din unele sectoare, care sa lase stalpii integrarii europene, precum libera circulatie a fortei de munca, intacti.

"Iesirea poate insemna un milion de lucruri diferite" si ofera autoritatilor britanice o marja considerabila de manevra pentru a ramane in anticamera UE, in timp ce euroscepticii se cearta intre ei despre unde este iesirea, a ...citeste mai departe despre "Cum poate ramane Marea Britanie in UE, desi a votat pentru Brexit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brexit Marea Britanie ramane UE, #Marea Britanie ramane UE , #Stiri International