Cum lupta Canada cu teroristii: Face un program national impotriva radicalizarii

Luni, 15 August 2016, ora 21:14
658 citiri
Cum lupta Canada cu teroristii: Face un program national impotriva radicalizarii
Foto: Facebook/Ralph Goodale

Guvernul Canadei a anuntat, luni, un program de prevenire a radicalizarii tineretului, dupa moartea unui tanar care jurase credinta Statului Islamic si in urma celor doua atacuri impotriva unor militari in 2014.

La nivel federal, se va infiinta un "centru pentru sensibilizare si lupta impotriva radicalizarii", a declarat ministrul Sigurantei Publice, Ralph Goodale (foto), informeaza AFP.

Ca urmare a atentatului terorist esuat saptamana trecuta la Strathroy, Canada este "preocupata de lupii singuratici atrasi de ideologii perverse si extreme care promoveaza violenta", a adaugat el.

In Strathroy (sudul statului Ontario), un tanar de 24 de ani a fost ucis miercurea trecuta dupa ce a declansat o bomba pe bancheta din spate a unui taxi incercuit de fortele de securitate. Politia a intervenit pornind de la o inregistrare video in care tanarul jura credinta Statului Islamic si avertiza ca va comite un atac.

Ce-i motiveaza pe lupii ...citeste mai departe despre "Cum lupta Canada cu teroristii: Face un program national impotriva radicalizarii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Canada program antiterorist , #Stiri International