Cum l-ar ajuta sanctiunile pe Putin sa transforme Rusia in Uniunea Sovietica

Luni, 28 Iulie 2014, ora 09:15
1189 citiri
Cum l-ar ajuta sanctiunile pe Putin sa transforme Rusia in Uniunea Sovietica
Foto: The Week

Doborarea avionului Malaysia Airlines in Ucraina a deschis perspectiva unor sanctiuni mai dure impuse de Occident impotriva Rusiei. Dar unii analisti afirma ca a treia runda a sanctiunilor economice s-ar putea sa aiba efecte contrare asupra Moscovei, iar Rusia s-ar transforma in fosta tara din timpul Razboiului Rece, Uniunea Sovietica.

Pana in prezent, sanctiunile occidentale au fost limitate la persoane fizice, precum si la cateva companii din Rusia, potrivit The Week.

Cele mai recente discutii intre liderii europeni au dus la o extindere a listei existente a rusilor carora li se vor ingheta activele si vor avea restrictii de viza. Insa o decizie cu privire la aplicarea asa-ziselor sanctiuni de "nivelul trei" care sa cuprinda sectoare largi ale economiei ruse sau interdictii la exportul de tehnologie a fost din nou amanata.

Dar daca a treia runda de sanctiuni are efectul opus, si in loc de slabirea elitei care il sustine pe Putin ar putea duce la consolidarea regimului ...citeste mai departe despre "Cum l-ar ajuta sanctiunile pe Putin sa transforme Rusia in Uniunea Sovietica" pe Ziare.com

#sanctiuni economice Occident Rusia, #Putin Rusia Uniunea Sovietica, #sanctiuni Rusia, #sanctiuni Rusia Putin , #Stiri International