Cum iti cumperi un tanc rusesc si ce poti sa faci cu el

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 15:54
916 citiri

Civilii pot achizitiona cu relativa usurinta, daca doresc, un tanc rusesc de tip T-72. Sau orice alt echipament de lupta din vremea URSS, daca au buzunarele suficient de adanci si pline.

Daca in stare noua tancul T-72 costa un milion de dolari, in stadiul in care ajunge la clientii civili masinaria de razboi ruseasca mai valoreaza doar 50.000 de dolari. Dar principalul tanc de lupta al Rusiei, 45 de tone de fier incununate de un tun, ajunge la doritori dupa 40 de ani de utilizare, scrie Wired.

In prezent, in armata Rusiei se afla inca 5.000 de asemenea tancuri. Armatele Slovaciei, Cehiei, Ungariei si Poloniei, care mai au inca masinaria in dotare din timpul URSS, fac curatenie in stocurile de echipamente pentru a face loc masinariilor NATO.

Asa ca cine are dorinta, 50.000 de dolari, nervi de otel pentru toata hartogaraia necesara si alte mii bune de euro pentru plata transportului (de ex. 20.000 pentru transportul in SUA), poate deveni proprietarul unui tanc rusesc, scrie ...citeste mai departe despre "Cum iti cumperi un tanc rusesc si ce poti sa faci cu el" pe Ziare.com

#tanc rusesc achizitie Cehia, #cum cumperi tanc rusesc , #Stiri International