Cum isi recruteaza Statul Islamic adepti

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 21:38
752 citiri

Gruparea Statul Islamic (ISIL) le plateste pana la 10.000 de dolari celor care reusesc sa convinga voluntari sa mearga in Siria, au declarat vineri la Bruxelles experti ai Natiunilor Unite, la sfarsitul unei anchete realizate in Belgia.

Avocata poloneza Elzbieta Karska, care conduce un grup de lucru al ONU privind activitatile luptatorilor straini care pleaca in zonele de conflict, a confirmat ca Statul Islamic a recurs la retelele de socializare si la retele informale (familii, prieteni etc.) pentru a recruta noi jihadisti in Belgia, potrivit AFP.

Acesti intermediari, care se afla deseori in Siria, "sunt platiti in functie de numarul persoanelor recrutate si de faptul ca recrutii lor se casatoresc dupa aceea", a precizat grupul de experti ai ONU intr-un raport preliminar prezentat presei la Bruxelles.

"Am fost informati de cazuri in care cei care recruteaza sunt platiti cu 2.000 sau 3.000 de dolari pana la 10.000 de dolari, in functie de persoana recrutata. Acest lucru ...citeste mai departe despre "Cum isi recruteaza Statul Islamic adepti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Statul Islamic recrutori, #adepti ISIL recrutare , #Stiri International