Planul de sustinere economica in valoare de 900 de miliarde de dolari a fost aprobat de congresul SUA

Marti, 22 Decembrie 2020, ora 09:14
753 citiri
Planul de sustinere economica in valoare de 900 de miliarde de dolari a fost aprobat de congresul SUA
Casa Alba FOTO Unsplash.com

Congresul Statelor Unite ale Americii (SUA) a aprobat in seara zilei de luni, 21 decembrie, un plan de sprijin in valoare de aproape 900 de miliarde de dolari menit sa ajute familiile si companiile americane grav afectate de pandemia cu noul coronavirus.

Aprobarea acestui plan de Camera reprezentantilor, iar apoi de Senat, cele doua camere ale legislativului SUA, deschide calea ratificarii sale de catre presedintele in exercitiu Donald Trump.

Intre masurile cuprinse in pachetul in valoare de 892 de miliarde USD se numara o majorare temporara a alocatiei de somaj acordate saptamanal in SUA si un cec unic de 600 de dolari pentru o buna parte dintre angajati, care ar putea fi distribuit inainte de sfarsitul anului.

De asemenea, circa 275 de miliarde de dolari vor fi alocati sub forma de credite nerambursabile micilor afaceri cum sunt restaurantele, devastate de criza coronavirusului.

Intre altele, programul mai prevede bani si pentru scoli, companiile aeriene si distribuirea de vaccinuri.

Proiectul a fost aprobat de reprezentanti luni seara cu 359 de voturi pentru si 53 impotriva. In Senat, 92 de senatori au votat in favoarea planului, iar sase impotriva sa, cu putin timp inainte de miezul noptii ora locala (05.00 GMT).

Unda verde a Congresului vine dupa luni intregi de dispute intre legislatori, democratii incercand sa majoreze sumele propuse. Varianta lor initiala prevedea peste 3000 de miliarde de dolari, noteaza dpa.

Impreuna cu pachetul de masuri de stimulare a economiei, Congresul a adoptat si bugetul federal anual al guvernului, in valoare de 1,4 mii de miliarde de dolari.

Cele doua legi, facute publice cu doar cateva ore inainte de vot, insumeaza peste 5000 de pagini, iar unii legislatori s-au plans ca nu pot fi consultate in mod corespunzator.

Democratii, care insista ca pachetul de sprijin economic nu este suficient, au in vedere adoptarea unui nou plan dupa investirea lui Joe Biden ca presedinte, in ianuarie anul viitor.

Un barbat care "tremura si transpira" a murit la bordul unui avion. Autoritatile cauta toti pasagerii zborului ...citeste mai departe despre "Planul de sustinere economica in valoare de 900 de miliarde de dolari a fost aprobat de congresul SUA" pe Ziare.com

#coronavirus, #SUA, #congres, #plan de ajutorare , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”