Cum isi finanteaza Rusia campania militara din Siria. Cu bani din viitor?

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 22:10
1009 citiri
Cum isi finanteaza Rusia campania militara din Siria. Cu bani din viitor?
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia a adaugat o noua dimensiune razboiului din Siria, dupa ce a demarat, miercurea trecuta, o ampla campanie militara impotriva Statului Islamic, dar si asupra rebelilor opozanti lui Bashar al-Assad si sustinuti de Occident.

Moscova a trimis in Siria sute de trupe militare, avioane de razboi, elicoptere, tancuri, artilerie si alte echipamente, ca raspuns la o cerere venita de la liderul sirian, al carui regim este zdruncinat puternic de jihadistii ISIL, dar si de fortele rebele.

Presedintele rus Vladimir Putin a alocat 60 de miliarde de dolari dintr-un fond secret pentru a consolida prezenta militara a Rusiei in Siria, in ciuda profundelor probleme economice cu care se confrunta Kremlinul, se arata intr-o analiza Al Jazeera.

Cameron il someaza pe Putin sa "schimbe directia" in Siria: Rusii il sustin pe macelarul Assad

Sanctiunile impuse de catre Occident Rusiei dupa anexarea Crimeii, in martie 2014, si acuzatiile de implicare in conflictul separatist din estul Ucrainei au ...citeste mai departe despre "Cum isi finanteaza Rusia campania militara din Siria. Cu bani din viitor?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia finanteaza lovituri Siria, #Rusia bani razboi Siria, #Rusia interventie Siria , #Stiri International