Cum il ajuta Putin pe Assad sa ramana la putere in Siria si ce are de pierdut Obama din asta

Sambata, 19 Septembrie 2015, ora 08:10
907 citiri
Cum il ajuta Putin pe Assad sa ramana la putere in Siria si ce are de pierdut Obama din asta
Foto: Facebook/Bashar Al-Assad

Cand armatele a doua tari non-aliate se afla pe aceeasi parte a campului de lupta, acestea obisnuiesc sa gaseasca o modalitate prin care sa evite confruntarile neintentionate.

Inca de cand SUA au lansat, anul trecut, campania loviturilor aeriene impotriva Statului Islamic in Irak si Siria, americanii s-au asigurat ca bombardamentele lor nu interfereaza cu actiunile militiilor siite sustinute de Iran si cu fortele siriene, care, la randul lor, lupta cu jihadistii ISIL.

Asta i-a determinat pe multi analisti sa ajunga la concluzia ca scopul comun de a infrange Statul Islamic a adus SUA, Iran si Siria intr-un soi de alianta bizara pe care doar Orientul Mijlociu o poate produce.

O spune analistul Jonathan Broder, specializat pe aparare si politici externe, intr-un editorial publicat de Newsweek, subliniind ca parteneriatul de facto dintre cele trei tari a devenit acum si mai complicat, pe fondul implicarii militare a Rusiei in Siria.

Rusia nu cedeaza, in ciuda avertizarilor: Va ...citeste mai departe despre "Cum il ajuta Putin pe Assad sa ramana la putere in Siria si ce are de pierdut Obama din asta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin Assad, #Putin ajuta Assad, #interventie miltara Rusia Siria , #Stiri International