Cum e viata in "capitala jihadistilor" din Balcani, de unde vin multi adepti ai Statului Islamic

Duminica, 23 August 2015, ora 14:48
1009 citiri
Cum e viata in "capitala jihadistilor" din Balcani, de unde vin multi adepti ai Statului Islamic
Foto: Facebook/Gjimnazi "Skenderbeu"

Cuibarit intr-o vale impadurita, pentru care locuitorii si-au dat viata sa o apere, orasul Kacanik din sudul Kosovo este mandru de eroii de razboi. In cimitirele ingrijite se afla aproape 100 de victime ale conflictului din 1999, in timp ce in zona centrala se afla o statuie ridicata in memoria membrilor Brigazii 162 din Armata de Eliberare din Kosovo cazuti la datorie.

Insa dupa 15 ani de la razboiul care a condus la independenta provinciei Kosovo, s-au ridicat noi "razboinici", de care populatia nu e mandra, arata un reportaj realizat de The Telegraph.

In ultimii trei ani, 24 de oameni s-au alaturat gruparilor jihadiste din Siria si Irak, astfel ca orasul - cu o populatie de 30.000 de oameni - a capatat o reputatie proasta, drept capitala din Balcani a jihadistilor.

Unul dintre ei, Lavdrim Muhaxheri, a comis atrocitati si le-a facut publice pe Internet. Tanarul de 25 de ani a postat pe pagina sa de Facebook fotografii in timp ce decapita un barbat acuzat ca spiona gruparea ...citeste mai departe despre "Cum e viata in "capitala jihadistilor" din Balcani, de unde vin multi adepti ai Statului Islamic" pe Ziare.com

#capitala jihadisti Kosovo, #Kosovo Statul Islamic , #Stiri International