Cum afli daca esti un antreprenor innascut

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 12:15
2815 citiri
Cum afli daca esti un antreprenor innascut

Antreprenorii formeaza un grup unic de oameni. Nu doar ca gandesc intr-un mod diferit fata de ceilalti, dar si actioneaza diferit. Acestia se bazeaza pe un cocktail unic de personalitate, obiceiuri si mentalitati care, uneori, le propulseaza ideile la limita dintre nebunie si geniu.

Doar pentru ca cineva se considera un ganditor original si gaseste un inlocuitor pentru benzina, nu inseamna ca este facut pentru a fi si antreprenor. Asadar, daca cineva s-a intrebat vreodata daca este "facut" pentru antreprenoriat, poate consulta lista de mai jos, care prezinta cateva caracteristici tipice pentru antreprenori, publicata de antreprenorul John Rampton, pe BusinessInsider.

El spune ca nu este posibil ca cineva sa aiba toate aceste trasaturi si abilitati, dar si atunci cand are numai cateva, reprezinta un indicator destul de bun.

1. Provii dintr-o familie din care nimeni, pur si simplu, nu ar putea lucra pentru altcineva. Parintii au lucrat pentru ei insisi. Desi acest lucru nu este valabil pentru fiecare antreprenor, multi dintre acestia au unul dintre parinti, sau chiar amandoi, care au avut activitati independente.

2. Nu agreezi "status quo". Esti o persoana care intreaba mereu de ce oamenii fac lucrurile pe care le fac. Ai depune eforturi pentru a face totil mai bine si esti dispus sa iei initiativa.

3. Ai incredere in fortele proprii. A fost vreodata un antreprenor pesimist? La urma urmei, daca nu ai incredere in tine, cum pot altii sa aiba in tine? Majoritatea antreprenorilor sunt optimisti.

4. Esti pasionat. Vor fi momente cand iti petreci mult timp cu o idee si nu castigi bani. Este pasiunea ta si vei continua.

5. Nu accepti "nu" ca raspuns. Un antreprenor nu renunta niciodata.

6. Aveti capacitatea de a crea parteneriate putin probabile pornind de la nimic, datorita capacitatii de a conecta lucrurile intre ele. Oamenii au tendinta de a veni la tine pentru ca esti simpatic. De multe ori, acest lucru este datorat pasiunii.

7. Iti petreci mai mult timp impreuna cu cel cu care ai fosndat un start-up decat cu sotul/sotia sau cu alta persoana importanta din viata.

8. Ai renuntat la facultate, ca si Bill Gates, Steve Jobs si Mark Zuckerberg.

9. Calatoria zilnica la birou este, de fapt, de la dormitor la camera de zi.

10. Ai fost intotdeauna un angajat slab si, probabil, ai fost concediat de multe ori. Nu iti face griji; nu esti singur. Nu o lua ca pe un semn rau. Uneori este in ADN-ul fiecaruia.

11. Te-ai opus managerului; de aceea ai avut o problema in a pastra un loc de munca.

12. Stii ca exista mai mult decat o definitie a securitatii locului de munca: iti dai seama ca munca ta este in siguranta atat timp cat esti in control, si nu pui baza pe un sef care ti-ar putea ruina cariera dupa o mica greseala.

13. Cea mai mare parte a propriei garderobe este format din tricouri.

14. Ai un caracter competitiv si accepti cand pierzi. intotdeauna stii ca poti face ceva mai bun.

15. Verifici GitHub (un serviciu de gazduire web pentru proiecte de dezvoltare a software-ului - n.r.) in fiecare dimineata.

16. Ceri sa fii platit in bilete la spectacole, pantofi sau orice altceva iti place. Sunt si cateva lucruri mai bune decat bani, nu?

17. Ideea ta de o vacanta este o zi in care poti sa lucrezi, fara nicio legatura cu ceea ce, de fapt, trebuie sa faci.

18. Nu esti angajat si nu e nimic in neregula cu asta. Deprinderile de viata sunt mai valoroase decat politica de birou frecvent intalnita de la 9 la 17.

19. Lucrezi mai mult de 60 de ore pe saptamana; dar ai fost mai bine platit pe ora cand erai la liceu.

20. Vrei sa controlezi si sa conduci propria companie. iti place sa supraveghezi majoritatea activitatii de la propria companie.

#antreprenori caracteristici, #tipologie antreprenori , #Stiri International