Cum a reusit Donald Trump sa dea peste cap vietile unor oameni nevinovati peste noapte

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 23:30
5939 citiri

Din cauza ordinului lui Donald Trump privind imigratia, cetatenii care detin pasapoarte emise in tarile puse pe lista neagra, dar care locuiesc de ani de zile in Statele Unite, unde lucreaza sau sunt veniti la studii, nu se mai pot intoarce la casele lor.

Mai multe persoane care se aflau deja in avioane aflate in zbor au fost retinute in momentul in care au ajuns pe pamant american.

Nici cei care pur si simplu se intorceau din vacante si avioanele in care urmau sa se urce aveau escala in SUA nu au fost lasati sa se imbarce si au aflat ca, mai nou, le trebuie o viza de tranzit.

Este si cazul unei tinere din Marea Britanie, care traieste in Glasgow, dar are pasaport iranian. A plecat in vacanta in Costa Rica si nu a mai putut sa se intoarca, pentru ca avionul sau avea escala la New York.

La fel a patit si un tanar inginer de origine irakiana care lucreaza la Facebook si locuieste in Seattle. Isi vizita familia stabilita in Canada, cand a fost sunat de avocatul sau, care l-a sfatuit sa se intoarca imediat in SUA. Fiind plecat cu masina, a reusit, insa nu ar fi putut sa se intoarca cu avionul.

Altii nu au fost la fel de norocosi ai au ramas blocati in aeroporturi din intreaga lume. Liniile aeriene si-au cerut scuze, dar sunt obligate sa tina cont de ordinul lui Trump si nu au putut sa-i primeasca pe oameni in aeronave.

Decizia ii afecteaza si pe posesorii de "carte verde", document care pana acum le permitea sa locuiasca, sa studieze sau sa lucreze in Statele Unite.

De asemenea, chiar si cei care au dubla cetatenie nu mai au voie sa intre in SUA, daca una dintre cetatenii se afla pe lista neagra a lui Trump.

Canadienii nu au oferit inca un punct de vedere, dar se pare ca inclusiv ministrul Imigratiei din Canada, Ahmed Hussen, nu va mai putea sa intre in SUA, pentru ca are si cetatenia somaleza.

Reactii din intreaga lume dupa ordinul lui Trump: Ati uitat de Zidul Berlinului / SUA sunt o natiune de imigranti / Si eu as face la fel!Institut american: Ordinul lui Trump prin care imigrantii nu sunt primiti in SUA din cauza nationalitatii este ilegalOrdinul lui Trump privind inchiderea granitelor risca sa lase firmele din Silicon Valley fara mana de lucru ...citeste mai departe despre "Cum a reusit Donald Trump sa dea peste cap vietile unor oameni nevinovati peste noapte" pe Ziare.com

#ordin Trump imigratie, #imigranti retinuti aeroport, #imigranti carte verde , #Stiri International