Actiunile si dolarul au crescut miercuri la nivel global, in urma alegerilor neconcludente din SUA

Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 07:56
638 citiri
Actiunile si dolarul au crescut miercuri la nivel global, in urma alegerilor neconcludente din SUA
FOTO Pixabay

Dolarul si indicii buriseri globali au crescut miercuri, investitorii anticipand ca este improbabil ca democratii sa isi puna in aplicare agenda progresista, cu cheltuieli fiscale mari si mai multe reglementari, in urma alegerilor prezidentiale al caror rezultat este inca neclar, transmite Reuters.

In schimb, republicanii vor pastra probabil controlul asupra Senatului, dupa ce senatoarea Susan Collins a obtinut o victorie surprinzatoare in Maine, ceea ce va bloca practic orice modificare majora a taxelor, a reglementarilor sau a cheltuielilor.

Actiunile companiilor care se dezvolta rapid, cum sunt cele din sectorul tehnologiei, au crescut puternic, investitorii considerand ca un Congres divizat va reduce probabilitatea taxarii suplimentare a acestora.

"Pare improbabil sa se produca un Val Albastru decisiv si cred ca pietele se simt confortabil, chiar cu o victorie a lui Biden", a declarat Michael Arone, analist sef pentru inveestitii la firma State Street Global Advisors in Boston.

Indicele MSCI al pietelor globale a inregistrat cea mai mare crestere procentuala zilnica de la jumatatea lunii iunie, de 1,94%.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 2,1%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial Average a avansat cu 1,34%, S&P 500 cu 2,2%, iar Nasdaq Composite cu 3,85%, cea mai mare crestere procentuala de la jumatatea lunii aprilie.

Indicele dolarului a crescut cu 0,385%.

Contractele futures pentru aur au inchis in declin cu 0,7%, la 1.896,20 dolari uncia.

Preturile petrolului au avansat cu aproape 4%, fiind improbabil ca stimulentele din SUA pentru petrol si gaze sa fie eliminate de un Congres divizat.

Cotatia petrolului Brent a crescut cu 1,52%, la 41,23 dolari pe baril. Pretul petrolului WTI a urcat cu 1,48%, la 329,15 dolari pe baril. ...citeste mai departe despre "Actiunile si dolarul au crescut miercuri la nivel global, in urma alegerilor neconcludente din SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri SUA, #Donald Trump, #Joe Biden, #dolar , #Stiri International