Cum a raspuns Coreea de Nord dupa ce Trump a anulat intalnirea cu Kim Jong-un

Vineri, 25 Mai 2018, ora 08:27
1007 citiri

Coreea de Nord a transmis ca este dispusa sa discute "oricand si sub orice forma" dupa ce presedintele american Donald Trump a anulat, joi, summit-ul cu Kim Jong-un.

Ministrul adjunct de Externe nord-coreean, Kim Kye-gwan, a declarat ca decizia lui Trump este "foarte regretabila" si "neasteptata", iar anularea discutiilor arata "cat de grava este ostilitatea istorica dintre SUA si Coreea de Nord si cat de necesar este un summit pentru a imbunatati relatiile", arata BBC.

Gwan a adaugat, intr-un comunicat emis vineri, ca statul nord-coreean este "dispus sa ofere SUA timp si oportunitati" pentru a reconsidera organizarea unor discutii.

El sustine ca "obiectivul Coreei de Nord de a face tot ce este posibil pentru pacea si stabilitatea Peninsulei Coreene si a umanitatii ramane neschimbat".

Summit-ul ar fi reprezentat prima intalnire dintre un presedinte american si liderul Coreei de Nord, dar intalnirea a fost anulata de Trump din cauza "ostilitatii deschise" a nord-coreenilor, care l-au numit anterior pe vicepresedintele Mike Pence "o marioneta politica".

Cu cateva ore inainte de anuntul lui Trump, Coreea de Nord a anuntat ca si-a indeplinit promisiunea de a distruge tunelurile de la una dintre facilitatile sale nucleare.

Presedintele Coreei de Sud a ramas perplex, dupa ce Trump a anulat intalnirea cu Kim Jong-un fara sa intrebe pe nimeniTrump anunta ca armata SUA este pregatita sa actioneze, in cazul in care Coreea de Nord va comite "acte nebunesti" ...citeste mai departe despre "Cum a raspuns Coreea de Nord dupa ce Trump a anulat intalnirea cu Kim Jong-un" pe Ziare.com

#America anulare summit Coreea Nord, #Trump anulat intalnire Kim , #Stiri International