Cu cateva zile inainte de alegeri, Merkel si mai multi politicieni germani au primit scrisori de amenintare

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 08:36
994 citiri

Scrisori de amenintare in care se aflau o pudra alba si lame de ras au fost trimise mai multor politicieni germani, intre care una a fost expediata la locuinta cancelarului Angela Merkel, cu doar cateva zile inainte de alegerile legislative din Germania, a informat joi politia din Berlin.

Cinci persoane au primit miercuri si joi scrisori de amenintare, a precizat politia germana, relateaza AFP.

Scrisorile, redactate in limba araba, purtau semnatura unei asa-zise comunitati salafiste germane si contineau mesajul: "letal, nu atingeti", a informat canalul public de televiziune ARD pe site-ul sau.

Potrivit politiei, pulberea alba era in realitate inofensiva.

Unul dintre destinatari, deputatul Verzilor Hans-Christian Strobele, s-a referit la o manipulare. "Exista o anumita probabilitate ca, in pofida utilizarii limbii arabe, expeditorii sa fie de fapt extremisti de dreapta", a declarat el pentru ARD.

El a facut referire la un caz recent cand un militar german a planificat atentate impotriva unor personalitati de stanga, dandu-se drept un solicitant de azil sirian. Barbatul urmeaza sa fie judecat.

Angela Merkel a fost atacata cu rosii in timpul unui miting electoralEl Mundo: Alegerile din Germania, un scrutin pentru care Putin n-are nevoie de hackeriAngela Merkel este considerata cel mai competent candidat la postul de cancelar - sondajAlegerile germane intre moartea pasiunii si extremism ...citeste mai departe despre "Cu cateva zile inainte de alegeri, Merkel si mai multi politicieni germani au primit scrisori de amenintare" pe Ziare.com

#Angela Merkel scrisoare amenintare, #alegeri Germania , #Stiri International