Criza rublei rusesti ameninta sustinerea Transnistriei, care s-ar putea reorienta spre UE

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 20:24
935 citiri
Criza rublei rusesti ameninta sustinerea Transnistriei, care s-ar putea reorienta spre UE
Foto: Brecorder

Criza rublei ameninta sustinerea pe care Moscova o acorda regiunii separatiste moldovene Transnistria - ce primeste aproximativ 70% din buget de la Kremlin - si ar putea conduce la o realiniere a Tiraspolului si o eventuala apropiere de UE.

Moscova a refuzat sa prelungeasca un ajutor in valoare de 100 de milioane de dolari acordat Transnistriei, scria la inceputul lui ianuarie cotidianul pro-Kremlin Nezavisimaia Gazeta, citand o sursa din cadrul Sovietului Suprem, organismul legislativ separatist de la Tiraspol.

Guvernul rus nu a confirmat informatia, insa experti moldoveni o considera credibila, scrie The Guardian, citand Eurasianet.org.

Cateva sute de mii de locuitori, inclusiv etnici rusi si ucraineni, se confrunta cu o situatie dificila, dupa ce Rusia a sistat in vara plata unor pensii, si dupa cresterea, in ultima perioada a preturilor la hrana, utilitati si medicamente. Transnistria si-a proclamat independenta fata de Republica Moldova in 1992, dupa ce separatisti ...citeste mai departe despre "Criza rublei rusesti ameninta sustinerea Transnistriei, care s-ar putea reorienta spre UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza rubla Transnistria, #Transnistria reorientare UE , #Stiri International