Criza refugiatilor: Si Austria ridica un gard la granita. Imigrantii au devenit agresivi

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 12:06
1023 citiri
Criza refugiatilor: Si Austria ridica un gard la granita. Imigrantii au devenit agresivi
Foto: Arhiva Ziare.com

Austria urmeaza exemplul Ungariei si ridica si ea un gard la granita cu Slovenia, pentru a domoli afluxul de refugiati care vin in aceasta tara, a declarat miercuri ministrul de Interne de la Viena, Johanna Mikl-Leitner.

"Vorbim despre asigurarea unei ordini, de controlul accesului in tara noastra, nu vorbim despre inchiderea granitei", a spus Mikl-Leitner la postul de radio O1, citat de The Local.

Pana miercuri, oficialii austriaci au evitat folosirea cuvantului "gard", vorbind in schimb despre necesitatea de a lua "masuri speciale structurale" la frontiera.

Totusi, Mikl-Leitner a precizat ca acum este necesara "securizarea" granitei, avand in vedere ca, recent, grupurile de refugiati au devenit extrem de nerabdatoare sa treaca frontiera austro-slovena si au inceput sa se comporte agresiv.

La randul sau, ministrul austriac al Apararii, Gerald Klug, a spus ca gardurile au devenit necesare "pentru a controla ...citeste mai departe despre "Criza refugiatilor: Si Austria ridica un gard la granita. Imigrantii au devenit agresivi" pe Ziare.com

#gard imigranti Austria, #gard Austria Slovenia, #refugiati Austria , #Stiri International