Criza refugiatilor - Merkel cearta Grecia ca nu face eforturi sa pazeasca granitele UE

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 09:44
896 citiri
Criza refugiatilor - Merkel cearta Grecia ca nu face eforturi sa pazeasca granitele UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut sambata Greciei sa protejeze mai bine frontierele externe ale Uniunii Europene, in contextul in care Germania se confrunta cu un numar tot mai mare de imigranti in ultimele saptamani.

"Grecia trebuie sa isi asume si ea responsabilitatile in protectia frontierelor externe ale UE, protectie care nu este asigurata in prezent", a estimat Angela Merkel, la o reuniune a partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), desfasurata la Berlin, informeaza AFP.

Germania, care se asteapta la un numar record de 800.000 de solicitanti de azil in acest an, sustine in acelasi timp consolidarea dialogului cu Turcia cu privire la protectia granitelor externe ale Uniunii. "Trebuie sa intensificam urgent acest dialog" cu Ankara, a accentuat sefa executivului german.

Ea a reafirmat ca in Germania vor putea ramane doar migrantii care au nevoie de protectie ca ...citeste mai departe despre "Criza refugiatilor - Merkel cearta Grecia ca nu face eforturi sa pazeasca granitele UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel Grecia granitie protectie imigranti, #invazie imigranti Grecia Europa , #Stiri International